من معجزات الله في الكون .. تعرف كيف تحمي حشرة البق صغارها

صدى الحقيقة : خاص

نحن أمام معجزة من معجزات الله سبحانه وتالى في الكون ولازم المعجزات هذه تعرفها ! لأن اللي بيحصل في الكون حرفياً يدهش العقول والقلوب، قال تعالى " وفي الأرض آيات للموقنين".

العلماء لما درسوا حشرة بقّة بذور القطن (Cotton Seed Bug)، شافوا على رجلها الخلفية تجويفاً أو حفرة صغيرة دقيقة جداً، وكانوا فاكرين في الأول إن الحفرة هذه قناة سمعية أو حاسة بتساعدها في البحث عن الغذاء.

لكن لما دققوا وركزوا بـالمجهر، اكتشفوا شيئاً مذهلاً : الحفرة دي عبارة عن عضو متخصص لمزرعة فطريات حية!
يعني الحشرة بتربي على جسمها كائنات حية ثانية..

من هنا العلماء أكدوا وجود سر عظيم ولازم يكتشفوه ! وخلال مراقبة الحشرة، انكشف السر اللي أدهش العلماء:

فيه نوع من الدبابير الطفيلية بيحاول يضع بيضه داخل بيض حشرة "بق القطن" عشان يرقات الدبور تتغذى على بيض الحشرة وتدمره.

ولكي تحمي الأم بيضها وصغارها، تاخد الفطريات اللي مربياها على عضو مخصوص في رجلها، وتنسج بيها خيوطاً فطرية كثيفة فوق البيض، بتعمل كـحاجز مادي وقائي بيمنع الدبور الطفيلي من الوصول للبيض أو غرس إبرته فيه!

وبكده بتقدر حشرة "بق القطن"تحمي نسلهم بطريقة معقدة ومدهشة جداً.

مَن علّم هذه الحشرة إنها تنشئ مزرعة فطريات متخصصة على رجلها؟

ومَن ألهمها تستخدم الفطر هذه بحرفية كشباك وحاجز حماية يمنع الدبابير المفترسة؟

﴿هَٰذَا خَلْقُ اللَّهِ فَأَرُونِي مَاذَا خَلَقَ الَّذِينَ مِن دُونِهِ﴾.. سبحانك ربي ما أعظمك!